У Львові для військових організовують безкоштовні екскурсії

1583 0
13 львівських екскурсоводів погодились взяти участь в проєкті.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Для військовослужбовців, які перебувають у Львові на реабілітації та лікуванні, проводитимуть безкоштовні екскурсії містом в межах проєкту «Місто лікує». До першої пілотної прогулянки долучилися 5 захисників. Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.

За словами львовознавця Петра Радковця в коментарі  Tvoemisto.tv, інформацію про проєкт надрукують в листівках, які згодом розповсюдять медичними закладами Львова та в соцмережах. У буклетах військові зможуть ознайомитися із переліком екскурсій, темами, екскурсоводами та їхніми контактами. Крім того, долучитися до проєкту можна записавшись у туристично-інформаційному центрі за номером +38 (067) 673-91-94.

Читайте також: Для поранених військових Львівщина передала мобільний шпиталь за 150 тис. євро

«В перші дні війни я консультувався з психологи нею, чи доречно взагалі зараз проводити екскурсії. Вона відповіла, що для адаптованих людей вони необхідні, а неадаптованих – треба адаптувати. Це своєрідна реабілітація. Є люди, яким не можна покидати шпиталі, але їм потрібна підтримка і повноцінне життя, тому ми зможемо до них навідуватись і розповідати про Львів. На першій екскурсії проєкту були люди з протезами та на візках, але вони дуже позитивно до цього ставляться і видно, що це те, що їм зараз потрібно», – додав він.

Керівниця управління туризму ЛМР Христина Лебедь у коментарі Tvoemisto.tv зазначила, що участь в проєкті «Місто лікує» погодились взяти 13 львівських гідів.

«Ми провели для екскурсоводів тренінг, де психотерапевти розповіли їм, як правильно поводитись із людьми, які брали участь в бойових діях. Лише після цього акція стартувала. Наші працівники повністю консультуватимуть військових і збиратимуть інформацію про їхні побажання щодо екскурсій», – пояснила керівниця управління туризму.

Читайте також: Що буде з плановими операціями на час відключення світла. Пояснення МОЗ

Нагадаємо, що у Національному університеті «Львівська Політехніка» студенти разом із професорами винайшли гідрогелеві пов’язки. Їх застосовують для пришвидшення загоєння ран при опіках та першій медичній допомозі. Окрім цього, на передовій ці пов’язки використовують для лікування траншейної «стопи» і при дрібних пораненнях. У госпіталях їх застосовують як післяопераційну загоювальну пов’язку. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!