Що буде з плановими операціями на час відключення світла. Пояснення МОЗ

949 0
До безперебійної роботи готують два рівні медзакладів.
Фото умовне

Фото умовне

На випадок відключення електроенергії в Україні готують медзаклади, що будуть забезпечені генераторами та інтернетом. До безперебійної роботи залучать два рівні медзакладів.

Джерело: заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич в ефірі телемарафону

«Перший рівень — коли не буде енергоживлення. Другий рівень — заклади, які працюватимуть у випадку, якщо не буде і централізованого водопостачання та опалення. Зокрема, йдеться про ті, що мають автономне опалення», — пояснила вона.

У МОЗ шукають ресурси, що готувати їжу в медзакладах у випадках, якщо блекаут триватиме понад тиждень.

Читайте також: До чого може призвести зловживання антибіотиками при самолікуванні. Пояснення

У випадку тривалого відключення електроенергії планові операції та госпіталізації будуть призупинені, щоб не перенавантажувати лікарні. Також законсервують частину приміщень, які не використовуються.

Нагадаємо, що на Львівщині призупинили планові операції через перебої електропостачання внаслідок ворожих ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис. Так, пацієнти можуть розраховувати лише на невідкладну, екстрену допомогу. 

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!