Львівські хірурги врятувати п’ятимісячного малюка з патологією Меккеля

830 0
У дитини виявили непросту патологію.
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі успішно прооперували п’ятимісячного малюка з гострою патологією кишківника. Про це повідомили у центрі.

Коли хлопчику було два місяці, медики вже виправляли таку форму кишкової непрохідності в іншій лікарні, проте проблема повернулась. Медикам Центру вдалось встановити причину патології – «дивертикул Меккеля», а потім успішно прооперувати.

«Нас насторожив клінічний стан п’ятимісячної дитини: періодичні випорожнення із домішками крові, які посилювались, спазматичні напади болю з епізодами блювання. Але у випадку з Максимком важливо було не просто усунути проблему, а й виявити причину, чому цей стан повторюється. Ми радіємо, що нам це вдалось, і зараз хлопчик цілком здоровий», зазначила Віта Волощук, гастроентерологиня Центру.

Інвагінація кишківника найчастіше виникає у дітей віком від 3 місяців до 1 року. Це захворювання, при якому спостерігається заглиблення однієї ділянки кишківника в іншу, що стає причиною кишкової непрохідності. Якщо вчасно не розв'язати проблему, у хворого може виникнути багато ускладнень, які стають загрозливими для життя.

Читайте також: Львівські лікарі прооперували доньку військового за допомогою робота 

«У дитини виявили непросту патологію: одна ділянка тонкого кишківника спочатку ввійшла в іншу ділянку, а потім уже цей конгломерат заглибився у товстий кишківник. Причиною інвагінації став т.зв. дивертикул Меккеля – вроджений утвір на кишківнику. Під час хірургічного втручання ми розправили інвагіновані ділянки, висікли патологічний утвір та відновили прохідність кишківника»,  заявив дитячий хірург Андрій Кузик.

Нагадаємо, що у Центрі дитячої медицини провели успішну операцію восьмирічному Любомиру з Брюхович, у якого протягом півтора року у бронхах перебувала хвойна гілочка. 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!