Львівські лікарі видалили пухлину всередині кістки 6-річного хлопчика

1034 0
Операція тривала близько двох годин і минула успішно.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Львівські хірурги видалили доброякісну пухлину, яка утворилася всередині великої гомілкової кістки 6-річного хлопчика.. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Шестирічний Матвійко з Львівщини восени грався на подвір’ї і вдарився правою ногою. Відтоді кінцівка почала боліти, проте дитина зізналася батькам про біль лише через кілька тижнів після удару, коли на гомілці вже з’явилася припухлість. На рентгенівському знімку побачили, що у кістці відбулися зміни. Але гострого хірургічного захворювання медики не виявили.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 10-місячне немовля з серйозними опіками тіла

З часом біль посилився, а припухлість збільшилася і почервоніла. Спеціалісти лікарні провели КТ-діагностику і попередньо встановили діагноз: доброякісна пухлина кістки. Новоутвір виник на місці забою і ріс не назовні, а всередину кістки. На момент звернення до хірургів він сягав 6 см.

Хлопчику було важко ступати і кінцівка могла перестати рости, позаяк новоутвір розташувався близько до зони росту кістки. Аби цього не допустити та позбавити болю, потрібно було зробити операцію. Хірурги лікарні святого Миколая повністю видалили пухлину. Однак на її місці очікувано утворився дефект.

«Аби штучно з’єднати кістку, ми використали одинадцяте ребро хлопчика. Воно відноситься до плаваючих і має здатність відновлюватися самостійно. Тож ми запломбували дефект власною кістковою крихтою пацієнта. Таким чином, нам вдалося одночасно і забрати пухлину, і усунути дефект, що виник внаслідок її видалення», – зазначив медичний директор дитячої лікарні святого Миколая, хірург Олександр Калінчук.

Втручання тривало близько двох годин і минуло успішно. Тепер хлопчик швидко відновлюється після операції та готується вже восени піти до першого класу.

Нагадаємо, що отоларингологи Центру дитячої медицини прооперували ринопластичним методом 5-річного Олексія з рідкісною дермоїдною кистою носа.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!