У Львові прооперували 5-річного хлопчика з рідкісною патологією

643 0
Дермоїдна кіста носа – це рідкісна патологія, яка трапляється з частотою 1 на 40 тисяч дітей.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

Отоларингологи Центру дитячої медицини прооперували ринопластичним методом 5-річного Олексія з рідкісною дермоїдною кистою носа. Про це повідомили у пресслужбі Центру.

5-річний Олексій із Самбора мав досить велику дермоїдну кісту в ділянці перенісся, над лівою орбітою (біля ока), на спинці і під кістками носа. Вперше хлопчика прооперували у віці 1-го року. Лікарі іншої лікарні видалили кісту лише частково. Тепер у Центрі дитячої медицини її видалили повністю.

«Ринопластичний метод – суттєво складніший, але він не залишає помітного шраму у дитини»,  зазначив отоларинголог Роман Новосільський, який оперував дитину.

Читайте також: Львівські лікарі видалили одразу дві пухлини 82-річній жінці

Зазначимо, що дермоїдна кіста носа – це рідкісна патологія, яка трапляється з частотою 1 на 40 тисяч дітей. Дермоїди це порожнини, або норицеві ходи, вистелені епітелієм із різноманітними додатками шкіри, включаючи волосяні фолікули, сальні та потові залози. Кіста поступово збільшується, деформуючи навколишні тканини. Залежно від розміщення  та поширення вона може лише повпливати косметично, але в деяких випадках може мати внутрішньочерепне поширення та спричиняти загрозу для життя людини.

Здебільшого дермоїдні кісти з’являються у перший рік після народження дитини або у старшому віці, деформуючи зовнішній вигляд.

Нагадаємо, що львівські хірурги успішно прооперували однорічну дівчинку, яка проковтнула насінину гарбуза. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!