Львівські кінорежисери здобули перемогу на найстарішому фестивалі незалежного кіно

2304 0
Усього в доробку Сашка та Дарини Балабаїв понад 20 документальних фільмів.
Фото: postmania

Фото: postmania

Кінорежисери зі Львова Сашко і Дарина Балабаї здобули нагороду на 53-му кінофестивалі WorldFest Houston-2020, який проходив 17-26 квітня у Х’юстоні, США. Його вважають найстарішим фестивалем незалежного кіно і відео в світі. Про це йдеться на офіційній сторінці WorldFest.

Сашко та Дарина Балабаї беруть участь в цьому відомому кінофестивалі вже втретє, і є єдиними режисерами-аматорами з України, які отримують на WorldFest Houston нагороди за свої документальні фільми, відзняті за власний кошт.

Цьогоріч у категорії «Документальний фільм до 60 хвилин» відзначили стрічку під назвою «Салат», третій фільм із серії «Їжа та незвичні люди». У своїх роботах режисери поєднують їжу та висвітлення соціальних проблем.

Читайте також: Які сімейні фільми подивитися під час карантину. Перелік

Фільм «Салат» – не кулінарний посібник, або частина поширеного культу шлунку. Стрічка – про історії колишніх військових, які повернулись з війни й змушені дивитись на оточуючий світ крізь призму подій фронту. Вони намагаються не відокремитись від громади, і знову навчитись жити повноцінно. Головні герої фільму опиняються у світі, де для них важко знайти порозуміння з оточуючими, де панує байдужість, і зміни, на які всі сподівались, відбуваються дуже повільно. Вони долають депресії, агресію та інші проблеми самостійно, бо в державі практично відсутні механізми психологічної реабілітації тих, хто вижив і повернувся.

Для довідки

WorldFest Houston – міжнародний фестиваль в північній Америці був заснований в 1961 році відомим режисером та продюсером на ім’я Хантер Тодд і має на меті промоцію та підтримку незалежних кіно режисерів. Фестиваль проходить десять днів і має насичену програму, яка включає перегляд фільмів, численні майстер класи, спілкування з відомими акторами, продюсерами та кіно критиками.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!