Львівські лікарі прооперували 4-річного хлопчика з рідкісним ускладненням мастоїдиту

664 0
Почалося все у хлопчика із запалення вуха.
фото: охматдит

фото: охматдит

Команда лікарів Центру дитячої медицини лікарні «Охматдит» успішно прооперували 4-річного Андрійка з рідкісним ускладненням  мастоїдиту. Про це повідомили у лікарні. 

Сім'я приїхала з Пустомитівського району Львівської області. Андрійку 4 роки. Почалося все із запалення вуха, далі з'явився набряк зверху, спереду вуха та біля ока. А також з'явився невеликий синець. Батьки звернулися до медиків. Сімейний лікар одразу направив дитину до львівського «Охматдиту».

Команда лікарів шпиталю зробила дитині усі необхідні обстеження і аналізи, а також встановила діагноз – зигоматицит. Це атипова форма мастоїдиту, внутрішньоскроневе ускладнення гострого середнього отиту, запальний процес у виличному відростку скроневої кістки з деструкцією кістки такортикального шару, проникненням гною під періост та формуванням абсцесу.

Читатйе також: У Львові прооперували 16-річну дівчину зі складною вадою кишківника

Фахівці Центру прооперували дитину з мікроскопом та вушним хірургічним бором. Лікарі «розчистили» соскоподібний та виличний відросток, здренували усі порожнини середнього вуха. Втручання пройшло успішно.

«Набряк спереду вуха від отиту буває дуже рідко. І це дуже часто вводить в оману медиків, які з цим не стикаються і думають про такі діагнози, як паротит, свинка чи запалення жувального суглоба. Це дуже рідкісне ускладнення. За 2023 рік це другий такий випадок у нашій лікарні», – розповів керівник Клініки голови та шиї Федір Юрочко.

Нагадаємо, у липні 2023 року львівські лікарі виходили 16-річного Назара, у якого був мастоїдит (гнійне запалення). У лікарні розповіли, що перші симптоми, які проявилися у Назарія – біль у горлі, вусі та температура. Хлопцю призначили лікування, але на наступний день ззаду вуха у Назара все набрякло. Відтак, з Миколаєва його скерували до «Охматдиту». У львівській лікарні хлопця одразу прооперували та поставили діагноз: мастоїдит та флебіт сигмовидного синуса (запалення).

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!