У Львові лікарі виходили підлітка, у якого був мастоїдит

834 0
У підлітка через інфекцію гній проїв кістку в голові.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

Львівські лікарі виходили 16-річного Назара, у якого був мастоїдит (гнійне запалення). Про це повідомили у пресслужбі «Охматдиту».

У лікарні розповіли, що перші симптоми, які проявилися у Назарія – біль у горлі, вусі та температура. Хлопцю призначили лікування, але на наступний день ззаду вуха у Назара все набрякло. Відтак, з Миколаєва його скерували до «Охматдиту». У львівській лікарні хлопця одразу прооперували та поставили діагноз: мастоїдит та флебіт сигмовидного синуса (запалення).

Читайте також: Львівські медики повернули слух однорічній дитині

«Гнійний процес проїв кістку над сигмовидним синусом і дав його запалення. Але, на щастя, не було ні тромбу, ні гною у синусі. Ми отохірургічним бором розчистили соскоподібний відросток і «залатали» кістковий дефект над синусом. Якби вчасно не прооперували, то процес прогресував би і призвів до гнійного запалення синуса та тромбозу», – сказав керівник Клініки хірургії голови та шиї Федір Юрочко.  

Нагадаємо, у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» врятували передчасно народжену дівчинку із Новояворівська, у якої виявили абсцес печінки. Немовля із мамою поступило у клініку на 5 день життя.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!