Львівські лікарі прооперували хлопця з розщілиною губи, який не міг дихати носом

825 0
Щелепа 18-річного хлопця з дитинства перестала розвиватися і зупинилася на розмірі 5-річної дитини.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

Щелепно-лицеві хірурги Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» прооперували 18-річного хлопця із розщілиною губи і піднебіння. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

Костянтин із Самбора народився із розщілиною губи і піднебіння, його прооперували у надто ранньому віці. Судячи із того, що у хлопця були щільні і деформуючі рубці – операція була дуже травматичною. З того часу щелепа перестала розвиватися і зупинилася на розмірі 5-річної дитини.

Це спричинило деформацію перегородки носа, тому Констянтин не міг дихати носом.

«Під час першої операції у березні хлопцю зробили дистракцію верхньої щелепи. Вдалося на максимальну відстань витягнути верхню щелепу. Ми досягли прекрасного результату – півтори сантиметри. Це неможливо було зробити ортодонтично. Під час другої операції ми зняли дистрактор. Також зробили відкриту риносептопластику. Тобто, сформували перегородку носа і зовнішній ніс повністю», – зазначила щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

Читайте також: У Львові лікарі врятували хлопчика з гострим мастоїдитом

Тепер пацієнт продовжуватиме лікування в ортодонта. Це дасть можливість збільшити верхню щелепу.

Нагадаємо, що лікарі «Охматдиту» прооперували 7-річного Івана із Запоріжжя, який мав вроджену ваду – птоз лівого ока.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!