Львівські лікарі сформували піднебіння хлопчику з вродженою деформацією обличчя

641 0
Хлопець мав серйозні вади розвитку, включно з деформацією кісток обличчя та відсутністю піднебіння.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

У Львові медичні фахівці успішно провели операцію з формування піднебіння 11-річному Іллі з Хмельницької області, що страждав на вроджену деформацію обличчя. Про це повідомили у Центрі дитячої медицини лікарні «ОХМАТДИТ».

Хлопець мав серйозні вади розвитку, включно з деформацією кісток обличчя та відсутністю піднебіння, що є частиною складного синдрому Пʼєра Робена. Раніші спроби лікування в Україні та росії не принесли бажаного результату і навіть погіршили стан дитини.

Рішення для Іллі було знайдено завдяки зусиллям його матері та команді американських та українських спеціалістів з Children’s Hospital of Philadelphia, які розробили план хірургічного втручання.

Операція, проведена міжнародною командою хірургів, полягала у формуванні нового піднебіння з тканин щоки Іллі. Це дозволило відновити нормальну анатомію обличчя хлопчика, що в майбутньому сприятиме його кращому диханню, харчуванню та мовленню.

Читайте також: Львівські лікарі прооперували доньку військового за допомогою робота 

Зараз Ілля перебуває на стадії реабілітації, пристосовуючись до відновленої структури свого піднебіння, і очікується поліпшення його загального стану.

Нагадаємо, що у Центрі дитячої медицини провели успішну операцію восьмирічному Любомиру з Брюхович, у якого протягом півтора року у бронхах перебувала хвойна гілочка. 
___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!