Львівські лікарі врятували 14-річного хлопця з розривом нирки

1201 0
Підліток разом з хлопцями був на стадіоні, зачепився і вдарився в бік об металеву урну.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Львівські урологи із дитячого ОХМАТДИТу врятували 14-річного хлопчика із розривом нирки.

Як розповіли медики, пацієнт зі Стрийщини. Він разом з хлопцями був на стадіоні, зачепився і вдарився в бік об металеву урну. Хлопець прийшов додому і вирвав, але тільки наступного ранку зізнався про травму мамі, коли побачив кров у сечі і налякався. До лікарні хлопець потрапив із гематомою печінки і розривом нирки.

Читайте також: Забій, вивих чи перелом: як відрізнити травму у дитини

Хірурги побачили, що внаслідок удару нирка напіврозірвалася, але не постраждали магістральні судини, тож варто було спробувати врятувати нирку. Команда урологів зшила нирку так, що обидві її частини зберегли функціональність. 

Хлопчик уже сам ходить, він уже повернувся додому.

Медики закликають батьків дбати про безпеку дітей, а дітей уникати екстремальних розваг.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv розпитало дитячого ортопеда-травматолога Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ Володимира Ришковського, які види травм можуть підстерігати дітей влітку, як відрізнити одну травму від іншої, чому не варто займатися самолікуванням, а головне – як їх уникнути.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!