Львівські лікарі врятували 9-річного хлопчика із кісткою у нирці

895 0
Без оперативного втручання нирка могла загноїтися.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

Лікарі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» прооперували 9-річного Олексія із кісткою в нирці. У дитини діагностували тотальний гідронефроз лівої нирки. Про це повідомила пресслужба лікарні. 

«Нирку роздуло і вона перестала функціонувати. Відтак, її не можна було залишати. Бо вона могла із часом загноїтися. Пацієнти із таким діагнозом, по суті, ходять, немов, із бомбою у животі»,  – розповів дитячий хірург Микола Микита. 

Наразі Олексій почувається добре. 

Читайте також: Львівські лікарі врятували 3-річного хлопчика з мастоїдитом

Довідка про хворобу

Гідронефроз нирки проявляється в збільшенні порожнини даного органу через уповільнення відтоку сечі з ниркової балії. Порушення відтоку провокує скупчення рідини всередині нирки і збільшення тиску в чашечках і мисках. В результаті цього ниркові канальця стискаються, кровотік всередині судин скорочується і тканини органу починають відмирати. Якщо не лікувати це захворювання, то одна з нирок може атрофуватися. Обидві нирки захворювання вражає рідко.

Нагадаємо, що отохірурги Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» вилікували 7-річного Олександра з Дрогобича у якого була рідкісна і важка форма мастоїдиту.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!