Львівські хірурги врятували 7-річного хлопчика з рідкісною і важкою формою мастоїтиду

3042 0
При відсутності оперативного втручання ця хвороба може викликати летальні наслідки.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

Отохірурги Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» вилікували 7-річного Олександра з Дрогобича у якого була рідкісна і важка форма мастоїдиту(гнійне запалення соскоподібного відростка). Про це повідомила пресслужба лікарні. 

«Гній зруйнував кістку над венозним синусом сигмовидним, проникнув у нього і дав емпієму синуса - це, коли синус заповнений гноєм. В цьому випадку було приблизно півтори мілілітри гною. Також вище місця емпієми і нижче нього був тромбоз. Якщо у таких випадках втручання провести невчасно - це може призвести до сепсису чи, навіть, летального наслідку. Бо такі ситуації дуже небезпечні, це “пів кроку до сепсису чи ще складніших гнійних ускладнень», − розповів керівник Клініки хірургії голови та шиї Федір Юрочко

Читайте також: Львівські медики провели багатоетапне лікування хлопчика з вродженою вадою

Довідка: 

Мастоїди́т − гнійне запалення соскоподібного відростка скроневої кістки. Причиною виникнення мастоїдиту є ті самі мікроорганізми, що спричинюють гнійний середній отит, ускладненням якого, як правило, і є мастоїдит. Рідше мастоїдит спричинює травма середнього вуха чи сепсис; гематогенний шлях зараження є нечастим. У разі отогенного мастоїдиту гнійне запалення поширюється на соскоподібний відросток, що викликає його абсцедування. У складних випадках запалення може поширитися далі по скроневій кістці та зумовити внутрішньочерепні ускладнення

Нагадаємо, що щелепно-лицеві хірурги Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» прооперували 18-річного хлопця із розщілиною губи і піднебіння.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!