Львівські лікарі врятували близнюків, які захворіли на пневномію, ховаючись від бомбардувань

2722 0
Через сидіння у підвалі у немовлят розвинулася двобічна пневмонія.
Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Львівські лікарі врятували близнючок Діану та Софію, які захворіли на пневномію, ховаючись у Києві від бомбардувань. Їх госпіталізували до львівської лікарні «Охматдит» у важкому стані. Про це повідомили у Львівськїй обласній дитячій клінічній лікарні.

Дівчата народилися у Києві на 24-му тижні вагітності. Після цього вони перебували у пологовому будинку, а потім їх перевели у київський «Охматдит».

Читайте також: Питання дня. Як не захворіти у підвалах та укриттях

«Якраз почалася війна і, коли бомбили Київ, нам доводилося спускатися у підвал. Там було багато дітей – хтось пчихне, хтось кашляне, у когось температура. Якщо для звичайних дітей – це нічого страшного, то для моїх недоношених дівчаток могло бути смертельним. Їхній стан погіршувався, Діанка почала задихатися, тому я прийняла рішення терміново потягом евакуюватися до Львова», – розповіла мама Катя.

8 березня діти потрапили у реанімацію львівської лікарні «Охматдит». Після стабілізації стану діток перевели у педіатричне відділення. А сьогодні, 26 квітня, Діану та Софію виписали з лікарні.

Читайте також: «Там пекло, але хочемо додому». Історії людей, які змушені перечекати війну у Львові

Нагадаємо, що за час російсько-української війни одна дитина, сидячи в підвалі, отримала поліартрит. В іншої – діагностували пневмонію через те, що вона довго їхала у поїзді, а потім вийшла на вулицю, де її обвітрило. Ще кілька пацієнтів отримали запалення легенів, бо тривалий час були змушені сидіти у вологих підвалах. Тvoemisto.tv розпитало у львівських лікарів, як не захворіти у підвалах та укриттях.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!