Львівські лікарі врятували від ампутації ноги 40-річного чоловіка

1463 0
Операція тривала близько 10 годин.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Львівські лікарі разом з британськими колегами провели унікальну операцію «free flap», щоб врятувати ногу львів’янина від ампутації. Про це повідомили на сторінці Першого медоб’єднання. 

Читайте також: Львівські лікарі врятували недоношене немовля з ураженням сітківки ока

До лікарні Св.Пантелеймона Першого медоб’єднання 40-річний львів'янин потрапив зі складним відкритим переломом гомілки з інфекцією анаеробна, яка провокує некрози – відмирання тканин. 

«Нашим лікарям вдалося зупинити інфекцію, однак разом з нею довелося видалити і «вбиті» тканини. Утворилася рана, яку терміново потрібно заповнити, інакше – ризик подальшого відмирання і ампутація. Єдина можливість зберегти ногу в такій ситуації – мікрохірургічна операція»,  йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Львівські лікарі видалили жінці 15-сантиметрову пухлину, яка перетворювала її на чоловіка

Зробити операцію львівським хірургам допомогли британські колеги. Вони разом відділили 15-сантиметровий клапоть м’яких тканин зі стегна пацієнта та заповнили ним ушкоджену ділянку гомілки. Операція тривала близько 10 годин. 

«Запровадження нових технологій в хірургії, зокрема «free flap» операцій, дає шанс зберегти кінцівки, органи та частини тіла, запобігає ампутаціям кінцівок та суттєво покращує якість життя пацієнтів з воєнною травмою»– йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, львівські лікарі провели унікальну операцію 9-річній Вікторії з Львівщини з рідкісним генетичним захворюванням.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!