Львівські лікарі видалили дівчині 15-сантиметрову пухлину, яка призводила до порушення ходи

15276 0
Пухлина була розташована у проекції кульшового суглоба, а також стискала сідничний нерв.
фото: львівський онкоцентр

фото: львівський онкоцентр

Лікарі львівського онкоцентру видалили 26-річній дівчині пухлину, розміром 15 см, яка прилягала до кульшового суглоба та стискала сідничний нерв. Про це повідомили у лікарні. 

Дівчина Діана приїхала із Бродів. Майже 2 роки тому у неї з’явився невеличкий утвір. Спочатку він не турбував її та потім почав збільшуватись і доставляти дискомфорт. Саме тоді Діана вирішила звернутись до лікарів. 

«Спочатку я пішла до медиків у нашому місті, мені не змогли допомогти і я звернулась в іншу лікарню. Там мені провели біопсію і сказали, що пухлину не потрібно видаляти і що можна робити масажі. 4 місяці я робила масажі та різні процедури, але це не допомогло. Потім я звернулась у приватну клініку, мені сказали, що потрібна консультація онколога. Ще через тиждень я звернулась в іншу клініку, там мені провели різні обстеження і порадили звернутись до Львівського онкоцентру», - розповіла Діана. 

«Дівчина звернулась до нас зі скаргами на болі у сідничній ділянці зліва та ділянці лівої ноги, скаржилась, що через це не може спати. Крім того в неї було порушення ходи», - розповів завідувач відділення пухлин мʼяких тканин Ігор Дмитрик.

У відділенні дівчині провели додаткові обстеження, а далі її чекала складна операція. 

Читайте також: Львівські хірурги видалили 10-сантиметрову пухлину в дитини

В. о. генерального директора Львівського онкоцентру Олег Дуда розповів, що складність випадку цієї пацієнтки у тому, що її пухлина була не просто великою, а ще й була розташована у проекції кульшового  суглоба, а також стискала сідничний нерв.

«Пухлина була розміром 15 см, фіксована до кісток тазу та лівої нижньої кінцівки і розташована на великій глибині. Тому операція була складна і тривала понад 5 годин», - розповів Олег Дуда.

Разом із хірургами-онкологами  в операції  брав участь лікар-ортопед-травматолог Олександр Щуровський, який віднедавна працює у онкоцентрі. 

«Операція була неординарною, але пухлину вдалось забрати без резекції кістки та суглоба. Тепер на пацієнтку чекає відновлення та реабілітація», - розповів Олександр Щуровський.

Зараз Діана ще відновлюється, лікарі кажуть, що дівчині може знадобитись курс променевої терапії, бо хоч пухлина доброякісна, вона має здатність до місцевого відновлення. Тому після реабілітації пацієнтки мультидисциплінарна комісія онкоцентру визначить подальшу тактику лікування. ї

Нагадаємо, у Львові врятували підлітка з рідкісним розташуванням пухлини. Хірурги лікарні Святого Миколая виконали таку операцію вперше. Новоутвір довжиною 15 см був на лопатці хлопця та міг зруйнувати кістку або ж взагалі перетворитися на злоякісну пухлину. 

Раніше Tvoemisto.tv запитало Олега Дуду, що змінилося в медзакладі, які проблемні моменти тут вирішують і чи побільшало онкохворих на Львівщині. Детальніше читайте в інтерв'ю за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!