Львівські лікарі вилікували 7-річну дівчинку від остеомієліту

529 0
Дитина не могла самостійно ходити.
фото: охматдит

фото: охматдит

Хірурги лікарні «Охматдит» без оперативного втручання вилікували 7-річну дівчинку Ярину від остеомієліту. Про це повідомила пресслужба лікарні.

Сім’я приїхала з Жовкви. До лікарів звернулись, коли у 7-річної Яринки з’явились різкі болі у ніжці. Тоді медики поставили діагноз «запалення кульшового суглобу» та назначили лікування. Однак покращення не було.

Читайте також: Львівські лікарі врятували немовля з розщілиною губи і піднебіння

Після цього батьки дівчинки звернулись до спеціалістів львівської лікарні. Там з’ясували, що у Яринки наявні запальні зміни у лівій стегновій кістці. Дівчинці під загальним знечуленням зробили біопсію шийки стегнової кістки (інвазивна процедура). Гістологічне заключення опісля показало, що це деструктивні зміни кісткової тканини, тобто остеомієліт. Ярині назначили відповідну спеціальну імобілізацію та провели кілька курсів медикаментозного лікування. Зараз, після тривалого ліжкового режиму, дитина знову почала самостійно ходити.

Нагадаємо, лікарі Центру дитячої медицини «Охматдиту» зробили пластику барабанної перетинки 17-річному хлопцю Максиму із Львівщини.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!