Львівські лікарі врятували немовля з розщілиною губи і піднебіння

1430 0
Інші лікарі спонукали маму дівчинки зробити аборт через ваду.
фото умовне/ охматдит

фото умовне/ охматдит

Щелепно-лицеві хірурги Львівської обласної дитячої клінічної лікарні«Охматдит» успішно прооперували дівчинку із розщілиною губи і піднебіння. Раніше інші лікарі спонукали маму дівчинки зробити аборт через ваду, проте лікарі «Охматдиту» знайшли способи допомогти малечі. Про це повідомили у лікарні. 

Сім'я приїхала до лікарні із Сумської області. До цього, на 20-му тижні вагітності Інні, мамі дівчинки, повідомили про те, що у донечки щелепно-лицева вада і скерували на аборт. Жінка була у відчаї. Тоді в інтернеті Інна прочитала відгуки батьків та поради звернутися до щелепно-лицевих хірургів львівського «Охматдиту» і у сльозах зателефонувала хірургині Христі Пограничній.

«Інші лікарі мені сухо повідомляли, що може бути у моєї дитини, а ця лікарка підтримала мене, показала мені способи, як допомогти малюку. Я не знаю, що було б з моєю дитиною», – поділилася спогадами Інна.

Читайте також: Львівські лікарі прооперували хлопця з розщілиною губи, який не міг дихати носом

Лікарі пояснили жінці, як діяти після народження малятка і коли саме робити оперативне втручання. У пологовому батькам підтвердили, що у малечі розщілина губи і піднебіння, решта невтішних прогнозів не підтвердилося. Інна була на постійному зв’язку з лікарями, немовлятку підібрали спосіб годування.

«Ми дали пацієнтці і батькам, так зване, домашнє завдання - спеціальні тейпи, вони їх носили на доопераційному етапі, перед тим, як закрити дефект губи. Це допомогло підготувати тканини так, щоб в операційній ми досягли оптимального результату», – розповів оперуючий хірург, професор Роман Огоновський.

У 4 місяці лікарі Центру дитячої медицини зробили дівчинці успішну операцію – закрили незрощення губи. Це перший етап, її чекає ще одна операція: у 9 місяців закриють дефект піднебіння. Це краще робити у віці, коли малеча вже більша.

Нагадаємо, лікарі «Охматдиту» прооперували 5-місячну дівчинку із надскладною вродженою вадою верхньої губи, якій було складно навіть їсти. За словами лікарів, це була дуже не типова і широка, двобічна розщілина верхньої губи альвеолярного відростка. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!