Львівські лікарі вилікували двох дітей з ускладненням гнійного запалення

1372 0
Дітям було складно відкрити рот і був сильний біль у горлі.
фото: охматдит

фото: охматдит

Отоларингологи Центру дитячої медицини лікарні «Охматдит», що у Львові, успішно вилікували гнійне ускладнення двом дітям, одним із симптомів якого є сильний біль у горлі. Про це повідомили у Центрі. 

Два пацієнти звернулися до Клініки голови та шиї з різницею в кілька годин зі скаргами на сильний біль в горлі, неможливість відкрити рот та важкість при ковтанні. При огляді дітей було діагностовано паратонзилярний абсцес – це гнійне розплавлення м'яких тканин, що оточують піднебінні мигдалики. Стан небезпечний і має низку грізних ускладнень та тяжких для пацієнта наслідків.

Читайте також: Львівські лікарі врятували немовля з розщілиною губи і піднебіння

Якщо на цій стадії не розкрити абсцес горла, гнійне запалення поширюється на більш глибокі тканини шиї або грудної клітки. Тому дуже важливо надати пацієнту невідкладну допомогу і розкрити абсцес.

Пацієнтам провели оперативне втручання – розкриття та дренування паратонзилярного абсцесу. Під час втручання отримано до 20 мл гною в кожного пацієнта. Одразу після операції пацієнти відчули полегшення та змогли навіть поїсти, оскільки до того це було неможливо.

Нагадаємо, львівські лікарі Центру дитячої медицини «Охматдиту» зробили пластику барабанної перетинки 17-річному хлопцю Максиму із Львівщини. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!