Львівські лікарі вилікували від остеомієліту 2-річного хлопчика

826 0
У хлопчика після травми утворився гнійник.
фото: охматдит

фото: охматдит

У Львові медики «Охматдиту» вилікували 2-річного хлопчика, який після травми ліктя, отримав остеомієліт. Про це повідомили у пресслужбі лікарні. 

Хлопчик Демʼян отримав травму ліктя, коли сім'я була за кордоном. Лікарі наклали гіпсову пов’язку, однак через деякий час гіпс натер шкіру і утворився гнійник м'яких тканин в ділянці травми. Його амбулаторно розкрили та назначили антибіотик у сиропі.

У подальшому протягом кількох місяців дитина періодично скаржилась на болі у лівому плечі, з'явилось невелике підвищення температури, тому батьки звернулися до «Охматдиту». Після обстеження у дитини діагностували остеомієліт лівої плечової кістки та одразу прооперували.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 9-річного хлопчика із кісткою у нирці

Під час операції хірурги виявили велику патологічну кісткову порожнину у нижній третині плеча, заповнену густим гноєм. Втручання пройшло успішно. Хлопчика вже виписали з лікарні, він активно рухає ураженою рукою, порушення її функції немає. Дитина перебуває під спостереженням хірургів.

Чіткої причини чому остеомієліт у однієї дитини виникає, а у іншої ні – немає. Але травма чи наявність джерел інфекцій (гнійник, абсцес, інфіковані рани) – це завжди провокуючий фактор, наголошують лікарі. Також остеомієліт «хитрий» тим, що його ознаки на рентгенівських знімках виникають не одразу, а лише за 2-3 тижні. Відтак, при не яскраво вираженій клінічній картині, без уважної оцінки всіх проявів хвороби, часто правильний діагноз встановлюється із запізненням, коли вже є значні деструктивні зміни у кістках.

Нагадаємо, львівські лікарі «Охматдиту» вилікували 5-річну дівчинку з судинною мальформацією. У дівчинки було скупчення аномальних кровоносних судин у правій щоці.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!