Львівські медики повернули слух дитині, яка не чула від народження

1159 0
Хлопчик носив слухові апарати, однак бажаного результату це не давало.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

У Львівській обласній клінічній лікарні «Охматдит» медики повернули слух однорічному хлопчику, який не чув від народження. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

Як йдеться у повідомленні, маленький Остап із двійні. Він народився передчасно на 32 тижні вагітності із вагою 950 грам. Друга дитинка прожила лише 5 днів, а Остап пройшов тривалий складний шлях у реанімації, виборюючи життя. На другому етапі виходжування, під час неонатального скринінгу, у немовляти виявили відсутність слуху. Упродовж 8 місяців хлопчик носив слухові апарати, однак, бажаного результату це не давало.

Читайте також: Львівські медики видалили рідкісну кісту на оці 11-річної дівчинки

«Він не чув мови, звуків, лише трішки реагував, але все одно ми розуміли, що мовлення цим не запустиш, а хочеться, аби твоя дитина була повноцінною. Така операція – це дуже хороший шанс для нас. Ще і вдома, у Львові», – розповіла мама дитини Юлія Дацків.

За місяць після встановлення кохлеарного імпланту хлопчику підключили зовнішній пристрій. Він почув перші звуки у своєму житті. А далі на малюка чекає тривала реабілітація.

Нагадаємо, у львівській лікарні святого Миколая медики врятували 9-річного хлопчика, який не міг дихати. У нього було патологічне звуження трахеї – отвір був менший за 2 мм. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!