Львівські медики прооперували 11-річну дівчинку, що не могла відкривати рота

2173 0
Сім років вона їла лише подрібнену їжу і ледь вимовляла слова.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

У дитинстві рот 11-річній Вероніці з Золочівщини перестав відкриватися. Кістковий анкілоз скронево-нижньощелепного суглобу – таким є її діагноз. Причина – травма або невдала операція на вусі, яку пережила дитина. Про це повідомляють у Першому територіальному медичному відділенні Львова.

«Це складно пояснити, але в її скронево-нижньощелепному суглобі зрослися кістки лицевого скелету і рот дитини перестав відкриватися. Та, як виявилося, патологію можна усунути. І це успішно зробили лікарі», – кажуть у медазкладі.

Читайте також: У Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень

Рідкісну хворобу виявили спеціалісти відділення щелепно-лицевої хірургії. Рішення було одностайним: від болю та зупинок розвитку дитину позбавить лише операція.

Читайте також: Львівські лікарі заморозили серце пацієнта, аби його вилікувати

Лікарі мали усунути частину нерухомого суглоба у ділянці, де проходять внутрішня сонна і менінгеальна артерії.

Це, за словами медиків, дуже небезпечно, бо є ризик зачепити судину і спровокувати кровотечу був дуже високим. Операція пройшла успішно і наразі Вероніка проходить реабілітацію. Якщо все піде за планом, то вона зможе пережовувати великі шматочки їжі та чітко вимовляти звуки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!