Львівські медики прооперували жінку з рідкісною кистою

1342 0
За останні 70 років у всьому світі було зафіксовано лише 20 випадків цього захворювання.
Фото: клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Фото: клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

До спеціалістів з Центру серця та судин звернулася 38-річна жінка жителька Рівненської області, якій два місяці тому діагностували тромбоз глибоких вен правої нижньої кінцівки через утвір у паховій ділянці. Про це повідомили у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги.

«Сам утвір було виявлено під час діагностичної лапароскопії, більше того, він щільно зростався з стегновими судинами. Тоді медики обстежили хвору методом МРТ, за результатом якої виникла підозра на інше рідкісне захворювання – кисту каналу Нука», - йдеться у повідомленні.

Після повторного огляду львівськими медиками утвір розцінили не як кисту каналу Нука, а як вкрай рідкісну адвентиційну кисту стегнової вени – кисту, що розвивається із стінки самої судини.

За останні 70 років у всьому світі, згідно з міжнародними науковими працями, було зафіксовано лише 20 випадків цього захворювання. І львіським судинним хірургам довелось зіткнутись із ще одним, зазначили у лікарні.

«Хворій необхідно було якомога швидше провести оперативне втручання. Проте така операція — вкрай складна та ризикована через щільність з єднання стінки кисти та стегнової вени, тому вимагала ювелірної точності рухів, інакше — можна пошкодити судину», - повідомили.

Втім, медики провели успішну операцію, а післяопераційний період пройшов у жінки без ускладнень.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!