Львівські медики врятували двох хлопчиків з Маріуполя, які потрапили під обстріли окупантів

3298 0
2-річний Артем та 13-річний Іван були поранені під час рашитських обстрілів по дорозі з міста.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

До львівського ОХМАТДИТу доставили двох хлопчиків з Маріуполя, які отримали травми внаслідок обстрілів російських окупантів. Рятуючись від війни, сім’ї обох дітей евакуювалися до Запоріжжя на власних авто. Про це повідомили повідомили на Facebook-сторінці лікарні.

Читайте також: Геноцид у Маріуполі. Через наступ росіян загинули вже 5000 мешканців 

Колону автомобілів росіяни обстріляли з «Градів» вже на під’їзді до Запоріжжя. Бабуся двохрічного Артемка пані Світлана каже, що окрім неї та внука, в автомобілі були дідусь, батьки хлопчика та його дядько. Усі, окрім жінки, отримали важкі поранення. Спершу їх госпіталізували до Запоріжжя, а згодом – до Львова. Вона згадує, як тоді її донька, мама Артема йшла на зустріч машинам, падала, непритомніла, дивилася їй в очі, кажучи, що це кінець.

Лікарі діагностувлаи у хлопчика тотальне мінно-вибухове ураження тіла. Сьогодні його здоров’ю вже нічого не загрожує.

Читайте також: 12 днів у підвалі. Історія маріупольця, якому вдалося евакуюватися до Львова

13-річний Іван поступив у важкому стані. У нього відкрита черепно-мозкова травма, відкрита травма грудної клітки, множинні мінно-вибухові ураження черевної порожнини, верхніх і нижніх кінцівок тощо. Він прибув з апаратами зовнішньої фіксації.

Зі слів медиків, йому провели низку обстежень, скорегували терапію. Зараз він у свідомості та самостійно їсть. Мама хлопчика пані Марія каже, що під час обстрілів син прощався зі життям, але вижив, бореться та мріє стати футболістом.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!