Львівські медики врятували малюка, який проковтнув деталь від конструктора

1235 0
Іграшковий руль від машинки-конструктора застряг у стравоході.
Фото: лікарні

Фото: лікарні

У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» хірурги видалили семимісячному хлопчику із Львівщини деталь від конструктора Lego, яку він проковтнув. Іграшковий руль від машинки-конструктора застряг у стравоході. Зі стороннім предметом хлопчик проходив близько трьох тижнів.

Джерело: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит» 

Хлопчик Юрчик із багатодітної сім’ї, він четверта дитина у мами Юлі з Львівщини. Перед Новим роком старші діти складали конструктор Lego, і не помітили як малюк одну із деталей випадково проковтнув. 

«Грудне молока Юрчик їв добре, проблеми почалися, коли ми давали йому прикорм. Він почав блювати, хоча раніше такого не було. У нього діагностували запалення правої легені, але ми не знаємо, чи то деталька спровокувала запалення, чи це вже все трапилося під час запалення», – розповіла лікарям мама Юля.

Читайте також: У Львові хірурги видалили однорічній дитині пухлину, вагою понад 2 кг

16 січня батьки звернулися до лікарні зі скаргами, що у дитини підозра на пневмонію. Юрчику зробили КТ, яке показало розширення простору стравоходу і звуження в одному місці, залишкові запальні зміни після пневмонії верхньої частки правої легені тощо. Проте лікарі не побачили, що у стравоході є сторонній об’єкт.

«Оскільки блювання дитини не припинялося, то лікарі-хірурги вирішили провести дитині фіброгастроскопію під час якої побачили, що у стравоході є певний сторонній предмет, який весь був у грануляційних зростах і формувався вже рубець, що свідчить про те, що предмет там  знаходиться досить довго, близько 3-ох тижні», – йдеться в повідомленні.

Дитині провели оперативне втручання і ендоскопічно видалили сторонній предмет – деталь від конструктора.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!