Львівські медики вилікували 5-річного хлопчика від лейкемії

4865 0
Аналіз крові показував наявність бластних клітин, тож стало очевидно, що у дитини – гостра лейкемія.
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Медики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру вилікували 5-річного хлопчика із діагнозом гостра лейкемія.

Джерело: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Ромчик потрапив у Львівську лікарню із Ковельського району в червні. Львівські фахівці провели дообстеження, яке показало, що в крові хлопчика наявні бластні клітин, тож стало очевидно, що у дитини – гостра лейкемія.

«Стан маленького пацієнта був важкий, лікувати потрібно було негайно. Йому розпочали програмну хіміотерапію, яку хлопчик успішно завершив. Три етапи протокольного лікування тривали 9 місяців та були ефективними. Зовсім недавно ми відпустили маму і малечу додому», – повідомила дитяча лікар-гематолог Олена Степанюк.

Читайте також: У Львові хірурги видалили однорічній дитині пухлину, вагою понад 2 кг

Зараз у хлопчика ремісія, певний час він матиме підтримувальну терапію у таблетованій формі в амбулаторних умовах.

Нагадаємо, що у Першому територіальному медичному об’єднанні нейрохірурги видалили 3-сантеметрову ракову пухлину із мозку однорічної дитини під час вибухів та знеструмлення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!