Львівські медики вилікували передчасно народжену дитину з захворюванням сітківки ока

645 0
Команда лікарів Центру дитячої медицини успішно провела дитині процедуру лазерної ретинопатії.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

Лікарі Центру дитячої медицини успішно провели передчасно народженому Владиславу процедуру лазерної ретинопатії. Про це повідомили у пресслужбі Центру.

Дитина народилася у пологовому Закарпаття передчасно, на 28 тижні вагітності мами із вагою 800 грам. У Владислава після народження діагностували бронхолегеневу дисплазію, крововилив у мозку та пневмонію.

Дитина була на апараті ШВЛ. Після лікування у Владислава виявили ретинопатію 2-3 стадії. Команда лікарів Центру дитячої медицини успішно провела дитині процедуру лазерної ретинопатії. Також назначили курс лікування та вітамінотерапії.

Коли Владислав набере достатню вагу (6-8 кілограм) – лікарі прооперують малюка щодо розщелини піднебіння. Зараз малюка вчать їсти із пляшечки, він добре набирає вагу.

Читайте також: Львівські медики вперше в Україні розділили печінку, щоб врятувати одразу двох пацієнтів

Нагадаємо, що команда ортопедів-травматологів лікарні «Охматдит» у Львові успішно виконали 3-річному хлопчику Богдану з ДЦП складне втручання на кульшовому суглобі.

Довідка

Ретинопатія – це захворювання сітківки ока, яке призводить до погіршення зору. Підвищений рівень цукру в крові (діабетична ретинопатія) та збільшені значення АТ (гіпертонічна форма) в довгостроковій перспективі пошкоджують кровоносні судини в організмі. У такій ситуації страждають судини сітківки ока. Зміни в очному яблуку діагностуються тільки під час детального офтальмологічного обстеження. Небезпека захворювання полягає в підвищеному ризику втрати зору.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!