Львівські медики вперше в Україні розділили печінку, щоб врятувати одразу двох пацієнтів

621 0
Донорський орган під час операції розділили на дві частини.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Львівські медики вперше в Україні виконали спліт-трансплантацію печінки. Донорський орган під час операції розділили на дві частини, які успішно пересадили дитині і дорослому. Про це повідомили в Першому ТМО.

«Батьки 15-річного хлопчика, який помер через ушкодження мозку, ухвалили дуже складне рішення. Зокрема, він подарував шанс на життя Луці із Житомирщини. Йому лише 1,3 рочки. У малюка біліарна атрезія. Печінка поступово відмовляє. Без операції у дитини лишалося хіба кілька місяців», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У львівській лікарні 17-річному юнаку пересадили шкіру з посмертного донора

Як зазначили у лікарні, хлопчик отримав меншу частину печінки. Більшу хірурги пересадили 20-річному чоловіку з Винників.

Нагадаємо, що у  Львові трансплантували нирку 5-річній дитині. Донором для дівчинки стала інша дитина – 9-місячна дівчинка. Немовля стало наймолодшим донором в Україні.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!