Львівські онкологи видалили дві пухлини одній пацієнтці одночасно

563 0
У жінки були пухлини грудної залози та сигмовидної кишки.
Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр

Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр

Лікарі Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру провели симультанну операцію, тобто одночасно два оперативні втручання одній пацієнтці. Про це повідомили у Центрі. 

«До нашого онкоцентру потрапила 62-річна жінка із онкологічним захворюванням грудної залози у ІІІ стадії. При комп'ютерній томографії  у пацієнтки діагностували ще й пухлину сигмовидної кишки, що виявилось клінічною знахідкою, оскільки в пацієнтки не було жодних скарг з боку шлунково-кишкового тракту. Тому це можна вважати вчасною діагностикою», – розповів лікар-хірург-онколог проктологічного відділення Роман Шиян.

Пацієнтка попередньо завершила курс неоад'ювантної (передопераційної) хіміотерапії з приводу раку грудної залози. Провівши усі обстеження та врахувавши медичні покази й ризики, мультидисциплінарна команда центру вирішила видалити з організму жінки обидві пухлини одночасно. Тож під одним наркозом пацієнтці провели лапароскопічну високу передню резекцію прямої кишки та радикальну мастектомію. 

Читайте також: Чи часто онкологічні захворювання є спадковими

Роман Шиян розповідає, що операційне втручання на товстій кишці було проведено малоінвазивним методом (лапароскопічно) і тривало близько 3-х годин. За цей час він разом із лікарем-хірургом-онкологом Василем Пижевським виконали лапароскопічну високу передню резекцію прямої кишки (пухлину видалили). Одразу ж після цієї процедури, не виводячи жінку із медикаментозного сну, лікарі провели їй друге хірургічне втручання.

«Пухлина грудної залози була більше 2 сантиметрів, з ураженням аксилярного лімфатичного вузла. Тому ми провели радикальну мастектомію. Ця операція тривала 1 годину», – розповів завідувач відділення реконструктивної хірургії, лікар-хірург-онколог Ігор Процько. 

Завдяки злагодженій роботі медичної команди, операція пройшла успішно. Зараз пацієнтка почуває себе добре.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv розповіло про онкозахворювання, зміни в діагностиці та лікуванні раку, а також про те, що важливо знати пацієнтам вже сьогодні.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!