Львівські правоохоронці під час обшуку обмінників вилучили понад 152 млн грн

10034 0
Група осіб проводила незаконні фінансові операції для виведення готівки.
Фото: прокуратура

Фото: прокуратура

Львівські правоохоронці викрили масштабну схему ухилення від сплати податків – вилучено понад 150 млн грн готівки. 

Джерело: Львівська обласна прокуратура

За даними слідства, група осіб створила мережу фінансових установ через які поза обліком, без сплати податків проводили незаконні фінансові операції для виведення готівки. Таким чином фігуранти організували реалізацію готівки так званим «конвертаційним центрам», переміщення готівкових коштів між містами України і Євросоюзу, а також нелегальний обмін валют та продаж криптовалюти.

Читайте також: У Львові лікарку психлікарні затримали на хабарі від військового

За попередньою інформацією встановили, що злочинною схемою користувались більш ніж 250 фізичних осіб та понад 100 компаній. Під час обшуків у пунктах обміну валюти, офісних центрах, які використовувались для злочинної діяльності, були виявлені та вилучені 152 млн грн готівки, чорнові записи, комп’ютерна техніка та інші речові докази. Слідчі дії тривають, проводяться відповідні експертизи.

Наразі вирішують питання щодо накладення арешту на вилучене майно та повідомлення про підозру угрупованню.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!