Львівські правоохоронці виявлятимуть школярів, які прогулюють заняття

2290 0
З 1 по 10 вересня працівники міліції проводитимуть низку профілактичних заходів у зв’язку із початком нового навчального року. Tvoemisto.tv розпитало в речниці обласного управління міліції, яка нині ситуація з безпекою в місті та що планують робити правоохоронці найближчим часом.
фото: dzerkalo-zakarpattya.com, www.dobrenok.com, facebook

фото: dzerkalo-zakarpattya.com, www.dobrenok.com, facebook

Більше тисячі правоохоронців охороняють громадський порядок у районах освітніх та навчальних закладів, аби не допустити провокацій у місцях масового скупчення людей. «Зараз у місті все спокійно, проводять лінійки, інформація про порушення громадського порядку не надходила», – каже речниця відомства Світлана Добровольська.

Як інформує прес-служба управління, найближчим часом правоохоронці спільно із представниками органів державної влади виявлятимуть дітей, які не з'являються на заняттях. Світлана Добровольська пояснює: «Співпрацюючи з освітянами, перевірятимуть, чи всі діти приступили до навчання. Якщо дитина не з’являється до школи, то з’ясовуватимуть, у чому причина. Якщо школяр не відвідує заняття з вини батьків, то саме батьків (або законних представників) притягнуть до відповідальності».

Читайте також: Чи доведеться батькам платити за шкільні підручники?

За словами речниці, за кожною школою закріплені дільничні інспектори, а також працівники секторів кримінальної міліції у справах дітей. Правоохоронці відвідуватимуть школи протягом десяти днів, при цьому вони проведуть низку лекцій та бесід. «Розповідатимуть про законодавство, ще раз нагадають школярам про правила безпеки», – каже Світлана Добровольська. 

Розмовляла Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!