Львівські школи відмовились від традиційних «лінійок» на День знань

32479 2
Більшість шкіл Львова розпочнуть навчання з 3 вересня.
фото ілюстративне: волинь24

фото ілюстративне: волинь24

Львівські школи відмовились від традиційних лінійок на 1 вересня та розпочнуть навчання з уроків толерантності, флешмобів та екскурсій. Про це під час брифінгу повідомила очільниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

«Упродовж останніх декількох років святкування початку і завершення навчання у деяких школах Львова відбувалося у дещо іншому форматі. Тож цього року ми прийняли рішення, що початок навчального року у всіх школах Львова розпочнеться 3 вересня з уроків толерантності. Крім цього, для першачків ми плануєио провести майстер–класи, флешмоби та музичні дійства. Такий формат дозволить забути про довготривале перебування на лінійках, часто під палючим сонцем та довгі промови адміністрації», — розповіла Зоряна Довганик.

Читайте також: Чому я хочу залишити «День знань» у минулому

За її словами, деякі школи проведуть святкування Дня знань у суботу, 1 вересня, втім більшість шкіл розпочнуть навчальний рік із понеділка, 3 вересня.

«Цього року до перших класів Львова піде 9132 учнів. Звісно, не всі школи повністю забезпечені обладнанням для Нової української школи. Втім воно надходитиме у школи впродовж вересня–листопада. Але наші цілий рік проходили навчання і можуть інтерактивно працювати з першокласниками за допомогою роздрукованих матеріалів», — уточнила очільниця управліня освіти.

У львівській школі №48 від традиційних лінійок на 1 вересня відмовились ще три роки тому. За словами директора школи Романа Гарасима, спершу батьки були збентежені таким форматом,  втім наразі ненативних відгуків не надходило. 

Читайте також: Навіть найбезглуздіша ідея – важлива. Як учні самі змінюють львівські школи

«Ми передали ініціативу старшокласникам, які цього року готують святковий концерт першачкам. Учні різних класів будуть показувати свої таланти. Таке дійство триватиме до 35 хв, після чого першокласники отримають подарунки та учнівські квитки. Для учнів старших класів ми проведемо коротельну 5-хвилинну лінійку, після чого вони підуть на урок толерантності за темами, які рекомендувало МОЗ», — розповів Роман Гарасим.

Нагадаємо, Львівські навчальні заклади для забезпечення Нової української школи (НУШ) отримали з державного бюджету 13 409 041 грн. Оскільки субвенція надається на умовах співфінансування, з міського бюджету додатково виділили ще 8 964 316 грн. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
28 Серпня, 2018 02:36
Натик И это правильно! Детям не интересно часами стоять и слушать поздравления представителей власти, которые больше обещают чем делают. 35 минут вполне достаточно.
28 Серпня, 2018 00:03
Толерантність-тероризм! Не потрібно дітям вбивати в голову що вони повинні когось любити!!! Яка нафіг толерантність??? Як в Англії?? Як в Німеччині??? Толерантність-тероризм!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!