Львівські студенти розробили електробагі для військових

800 0
Над створенням багі впродовж двох місяців працювали майстри і учні училища.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У львівському училищі №29 створили особливе електробагі, яке відправлять на передову. Навчальний заклад вже має чергу з підрозділів, які потребують цей транспортний засіб. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Це електробагі – це вдосконалений виріб нашого першого проєкту, електротрицикла. У травні ми передали його військовим і досі отримуємо схвальні відгуки. Ми вирішили вдосконалити розробку і так створили електробагі, який може тихо і влучно допомагати захисникам на фронті. Залишилось доробити декілька фінальних штрихів і за кілька днів цей автомобіль поїде виконувати бойові завдання. Вже маємо нові замовлення від військових, тому одразу після цього проєкту беремося за нові», – зазначив керівник Вищого професійного училища №29 Роман Стецький.

Читайте також: У львівському училищі розробили електротрицикл для військових

Над створенням багі впродовж двох місяців працювали майстри і учні училища. Транспортний засіб зібраний із підручних матеріалів, які знайшли на металобрухті, переварили і склали каркас. Решту необхідних деталей закупляли за кошти благодійників. За три дні вдалося зібрати необхідні 140 тисяч гривень та приступити до роботи.

Виріб повністю працює на акумуляторних батареях, тож не потребує додаткових витрати під час використання. Також він повністю безшумний і може працювати вночі без використання будь-яких світлових вогнів, адже до нього можна закріпити камери нічного бачення та планшет.

Нагадаємо, що напередодні майстри виробничого навчання разом з учнями училища №29 виготовили унікальний електротрицикл, який будуть використовувати військові Збройних сил України.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!