Львівські студенти стали переможцями міжнародної олімпіади з математики

2444 0
Участь у олімпіаді більше 500 студентів із усього світу.
Фото: УКУ

Фото: УКУ

Студенти другого курсу Факультету прикладних наук УКУ Володимир Фединяк та Максим Процик вибороли перші місця на міжнародних змаганнях International Mathematics Competition for University Students 2020, які  цього року приймав Королівський коледж у Лондоні (King’s College London). Про це повідомили в УКУ.

Олімпіада, участь у якій взяли більше 500 студентів із усього світу, відбувалася в онлайн-режимі з 25 по 30 липня.

Команда Факультету прикладних наук вперше брала участь у міжнародних змаганнях з математики. Специфіка цієї олімпіади полягає в тому, що її учасники репрезентують та виступають від імені свого університету. Керівниками команди з УКУ були професор Ростислав Гринів, викладач факультету та Олесь Добосевич – керівник бакалаврської програми «Комп’ютерні науки». Учасникам пропонувалися завдання зі статистики, теорії ймовірності, алгебри тощо.  

При факультеті діє математичний гурток, де студенти не тільки поглиблюють знання з математики, але й учаться працювати командно, у взаємодії зі своїми наставниками. 

Нагадаємо, що минулого року команда Cardio Vision, учасниками якої є випускники та студенти факультету прикладних наук УКУ, здобули перемогу у конкурсі AI Idea Challenge Contest від Microsoft, представивши рішення, що покликане вирішити одну з найбільших проблем людства – смерть від серцево-судинних захворювань. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!