Львівські та британські школярі одночасно запустять у небо повітряних зміїв

715 0
Також зміїв запустять у Києві, Хмельницькому та Полтаві.
Фото умовне

Фото умовне

У п'ятницю, 5 травня, пів тисячі дітей з чотирьох українських міст і діти з британського Ліверпуля одночасно запустять у небо символічних повітряних зміїв, на яких намалюють і напишуть свої мрії та бажання. Ідея проєкту – розповісти, про що мріють українські діти, і показати це світові разом з їхніми однолітками з Британії, які їх підтримують. 

У Львові запуск повітряних зміїв відбудеться 5 травня о 12:30 на території навчального закладу – це приватна «3D-Школа: дружня до дитини» – одночасно зі школярами з Ліверпуля та інших міст України. Участь в запуску в Львові візьмуть 50 школярів, серед яких кожен і кожна розкажуть про те, які їхні мрії і чому вони продовжують мріяти, попри події у рідній країні. 

Серед учасників – діти, які через повномасштабну війну вимушено покинули власні домівки разом з батьками. Школярі з різних куточків нашої країни, де наразі триває боротьба із ворогом, розкажуть власні історії та поліляться мріями, які хочуть донести до всього світу. Крім цього, учасники проєкту візьмуть участь у танцювальному флеш-мобі під час події перед запуском зміїв. 

Також зміїв запустять у Києві, Хмельницькому та Полтаві.

Читайте також: У фіналі «Євробачення» виступлять п'ятеро українських виконавців

Ініціатива «Land & Sky, Home & Dreams» – це один з проєктів у межах «EuroFest-2023», двотижневого культурного фестивалю, який відбувається вперше в історії конкурсу і завдяки 19 творчим проєктам об'єднує українців та британців.  

Цій ідеї організатори – команди «Євробачення-2023» та Culture Liverpool, британської компанії «Go Fly Your Kite» і Малої академії наук України – присвятили комплекс тематичних заходів у Британії та в Україні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!