Львівську історичну віллу початку 20 століття виставили на продаж

2503 0
Вілла «ŁOMNICA» розташована на вул. Сахарова, 62А.
Фото: Спадщина.юа

Фото: Спадщина.юа

У Львові оголосили продаж історичної вілли «ŁOMNICA», яку збудували ще у 1911 році. Про це повідомили у благодійній організації «Спадщина.ua». 

«Вілла «ŁOMNICA» — одна із найзагадковіших вілл Львова, споруджена на початку ХХ століття в стилі романтичного історизму, за яку у зв’язку із перебуванням у розрізненій власності безуспішно боролися десятки агенцій міста та бажаючих. І ось зараз, після тривалих перемовин та юридичних процедур, вілла нарешті відновила свою цілісність як об’єкт нерухомості та шукає господаря», – вказують організатори. 

Окрім того, її порівнюють із найкращими приватними віллами Львова – «Юлієткою», «Сoнячною», «Вєжбiцькoгo», та «Нa Хрeстi». 

Віллу звели на історичній ділянці «Вулька», де на той час розташовувалась елітна заміська забудова. Збудовали її в 1910-1911 роках під керівництвом будівничого та архітектора Кароля Турковського на спільне замовлення власників земельної ділянки архітекторів та будівничих Яна Пфайфера та Станіслава Ревуцького. 

Вже згодом, у 1927-1929 роках її реконструювало архітектурне бюро «Станіслав Ревуцький та Владислав Дердацький». Тоді вілла отримала три окремі входи та три планувально незалежні квартири. З того моменту віллу більше не реставрували, тому там залишилось багато автентичних елементів.

Додаткову презентацію з детальнішою інформацією щодо споруди-пам’ятки архітектури місцевого значення можна за посиланням.  

Отримати ж деталі щодо покупки можна за номером телефону – 067 340 02 46 (Ганна Гаврилів). 

Також додамо, що, допоки на будівлю не знайдуть нових власників, там проводитимуть екскурсії. Перша така відбудеться вже цієї неділі, 7 квітня, об 11:00. 

Нагадаємо, що нещодавно в місті виникла дискусія довкола «Цукерні», де докорінно змінили «старовинний» інтер’єр. Якщо відомі львівські заклади закриваються або змінюють формат, це когось болить, когось засмучує, а когось обурює. Tvoemisto.tv запитало дослідників про те, що ж таке львівська ідентичність, як при цьому поєднуються культура і бізнес та як Львів змінює своє обличчя. Ознайомитися із матеріалом – за посиланням.  

Володимир Федорович

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!