Львівські волонтери просять не закривати ЛКП «Лев» на період зимових свят

1418 0
Волонтери подали звернення до міськради з проханням перенести щорічний карантин.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Львівські волонтери звернулися до міської влади та керівництва ЛКП «Лев» з проханням перенести щорічний карантин у ЛКП «Лев» на теплу пору року. Звернення зареєструвала Людмила Гринів в ЦНАПі, що на площі Ринок, сьогодні, 8 грудня. Львів'яни кажуть, що вже з острахом думають про те, що незабаром всіх тварин, що зараз перебувають у комунальному підприємстві, випустять на вулиці. 

«Під час Новорічних свят багато тварин губиться через вибухи петард та салютів, потрапляють в ДТП тощо. Вони потребують допомоги від єдиного комунального закладу в місті, яке працює з тваринами. Притулку для тварин в місті досі не побудували. Для ЛКП «Лев» відсторонитися в такий час, щонайменше, негуманно щодо тварин»,пише у Фейсбуку львівська волонтерка Андріана Байло. Вона теж подала відповідне звернення на ім’я міського голови та директора ЛКП «Лев».

Читайте також: У Львові шукають нові домівки для чотирилапих

Так, уже завтра, 9 грудня, в ЛКП «Лев» на нараді мають розглянути питання щорічного карантину на підприємстві. Зокрема, будуть вирішувати доцільність того, аби перенести його на літній період.

«Карантин робимо наприкінці року, аби була можливість припинити відлов тварин. Тоді, приблизно з 15 січня, маємо змогу відкритися. На початку року відбуваються тендери, укладання договорів, а також спочатку року ми не матимемо змоги закупити всі препарати та корми. Думаю, якщо закриємось навіть у серпні, то скарг від людей буде ще більше. До того ж під кінець року люди масово забирають тварин в нас на перетримки чи прилаштування саме через карантин», – каже у коментарі ;Tvoemisto.tv директор комунального підприємства Андрій Пінчук.

Нагадаємо, що ЛКП «Лев» – це ветеринарно-стерилізаційний центр, який займається стерилізацією, лікуванням та прилаштуванням безпритульних собак. На щорічний плановий карантин він вже кілька років поспіль закривається в період з 1 по 15 січня.

Анна Чистякова



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!