Львівській політехніці хочуть запропонувати іншу ділянку під багатоповерхівку замість Лазаренка

2166 0
Будівельні роботи стартували ще у 2017 році.
Фото: Львівська політехніка

Фото: Львівська політехніка

Львівська міська рада хоче запропонувати «Львівській політехніці» іншу земельну ділянку замість Лазаренка, де планувати побудувати багатоповерхівку. Про це заявив міський голова Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові вимагають зупинити будівництво багатоповерхівки Львівської політехніки на Лазаренка

«Моя пропозиція – надати Львівській політехніці іншу ділянку для того, щоб вона могла реалізувати своє право і мати можливість покращити житлові умови своїх працівників. А цю територію я пропоную зробити кращою через Громадський бюджет. У нас з 15 серпня стартує конкурс, якщо мешканці зберуть достатню кількість голосів, то зможуть отримати кошти з бюджету міста на облаштування всієї цієї території», – сказав мер.

Нагадаємо, мешканці прилеглих будинків звернулися до обласної ДАБІ з проханням перевірити будівництво багатоповерхівки на вулиці Лазаренка, 42, яке веде Львівська політехніка.

Будівельні роботи стартували ще у 2017 році. Мешканці кажуть, що містобудівну документацію погоджували без обговорення з громадою, а будівництво ведуть на дитячому майданчику, спортивному полі та відпочинковій зоні, і що дозвільні документи не передбачають збереження зеленої території.

Читайте також: Як у Львові перепланують район Під Голоском

Водночас в університеті пояснили, що потребують розширення навчальної бази та покращення умов проживання для працівників. Тож у 2006 році Львівська політехніка залучила інвестора, який має звести будинок із підземним паркінгом і низку квартир передати працівникам вишу.

«Територія планованої забудови – це старе асфальтне покриття, вільне від будь-яких об’єктів благоустрою, у тому числі дитячих та спортивних майданчиків, ігрових майданчиків, скверів тощо, довкола – застарілі елементи ландшафту», – йшлося у повідомленні університету.

У політехніці також наголошували, що після будівництва будинку поруч облаштують низку майданчиків, якими зможуть користуватися мешканці сусідніх будинків.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!