Львівського антивакцинатора Стахіва можуть відпустити під заставу

3041 0
Прибічники Стахіва збираються на вул. Чоловського, 2, де розташований Галицький районний суд Львова.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

Головного львівського антивакцинатора Остапа Стахіва, який нині перебуває в СІЗО, можуть відпустити під заставу. Його прибічники у групах під назвою «Права людини» повідомляють, що зібрали всю необхідну суму.

Зокрема, прихильники Стахіва збираються на вул. Чоловського, 2, де розташований Галицький районний суд Львова. Попередньо Остапу Стахіву обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, терміном 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень (440 прожиткових мінімумів).

Читайте також: Буде кінець світу, ми знаємо, як врятуватися. Хто і навіщо заперечує пандемію коронавірусу

Нагадаємо, що 16 листопада СБУ провела обшуки у квартирі Остапа Стахіва на вул. Івана Франка, 60. Обшуки провели відповідно до статті 109 Кримінального кодексу України (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). СБУ перевіряло його діяльність. Також зареєстроване провадження за статтею 113 ККУ (Йдеться про диверсію. Дії з метою ослаблення держави, зокрема спрямовані на поширення епідемій).

Цього ж дня Служба безпеки України повідомила, що заблокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством Росії розробляла плани захоплення влади. Під антивакцинальними гаслами намагалися дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні. Як повідомили у пресслужбі СБУ, зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори.

Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, терміном 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень (440 прожиткових мінімумів). 24 листопада Львівський апеляційний суд не задовольнив апеляцію Остапа Стахіва, якого підозрюють у насильницькій зміні конституційного ладу. Відтак, він залишився під вартою. 

Тvoemisto.tv дослідило і спростувало основні тези, які транслює львівський «Covid-дисидент» Остап Стахів, а також з’ясувало, якими механізмами впливу користуються антивакцинатори та чому їм це може бути вигідно. Про це та більше читайте в матеріалі. Після цього депутат Львівської міськради від партії «Голос» Ігор Шолтис подав звернення щодо діяльності антивакцинатора Остапа Стахіва. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!