Львівському сержанту Володимиру Балюку присвоїли звання Героя України. Посмертно

47944 0
Володимиру Балюку, який загинув на війні 5 квітня, присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».
Фото: Командування ДШВ ЗСУ

Фото: Командування ДШВ ЗСУ

Сержанту десантно-штурмових військ Збройних сил України Володимиру Балюку присвоєно звання Герой України (посмертно). Відповідний Указ президента України №233/2022 розмістили на офіційному сайті президента.

Головному сержанту десантно-штурмової роти 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ сержанту Володимиру Балюку звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно) присвоїли за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірності військовій присязі.

Читайте також: У Маріуполі оточені морські піхотинці змогли з’єднатися з «Азовом»

Сержант Володимир Балюк – був взірцевим представником сучасного сержантського корпусу десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Був учасником АТО та ООС, мав високу професійну підготовку, чималий бойовий досвід та участь у міжнародних навчаннях.

Володимир Балюк «Балу» загинув 5 квітня на півдні України під час бою з переважаючими силами противника. У тому бою він особисто знищив дві ворожі БМД та чимало живої сили противника.

Як зазначив офіцер-десантник з позивним «Одін», його друг та безпосередній командир у цей день зав’язався важкий, жорсткий та потужний бій. На правому фланзі з’явилася ворожа бойова машина десанту, яка йшла прямо на українські бойові позиції. Володимир помітив бойову машину та відразу «підсмажив» її з «Джавеліну». За кілька хвилин з’явилася ще одна БМД противника. Володимир, миттєво схопив до рук NLAW та підбив дугу «Беху», яка теж запалала.

Читайте також: У НАТО прогнозують другий, складніший і більш кривавий етап війни в Україні

«Бій продовжувався. Контратака окупантів захлеснулася. Рашисти почали відступати, прикриваючи свій відхід  вогнем з усього наявного озброєння. Саме в цей момент, Володимир отримав смертельне осколкове поранення…», – каже позивний «Одін».

Загалом, під час того бою, штурмова група, якою командував сержант Володимир Балюк, знищила 4 БМД та багато окупантів, а інші підрозділи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади – спалили 5 російських танків та ліквідували кілька десятків живої сили росіян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!