У НАТО прогнозують другий, складніший і більш кривавий етап війни в Україні

6703 0
Заступник генсека НАТО сказав, що відновлення наступу російською стороною «неминуче».
Заступник генсека НАТО Мірча Джоане

Заступник генсека НАТО Мірча Джоане

У НАТО вважають, що друга стадія війни в Україні неминуча, ця стадія матиме більш широкий фронт і буде більш кривавою. Про це заявив заступник генсека НАТО Мірча Джоане порталі Digi24, повідомляє «Європейська правда». 

«У нас є всі ознаки перегрупування сил, поповнення масових втрат, завданих на першому етапі війни, проблем матеріально-технічного забезпечення та військової підготовки – все це свідчить про те, що нас чекає неминучий вступ у другий етап цієї війни, вже дуже кривавої. Ми входимо в другий етап, складніший, відмінний за характером від першого етапу, на значно ширшій території, як на сході, на Донбасі, так і на півдні, в бік Криму і Маріуполя. Отже, за нашими оцінками, ми входимо до другого, більш складного етапу цієї війни, яка, здається, затягується», – сказав заступник генсека НАТО.

Читайте також: «Війна в Україні ще далека від завершення», – Білий дім 

Він пояснив, що була «свідома різниця» у тому, як російська сторона підійшла до наступу на Київ, який вважався тимчасовим вторгненням, щоб блокувати українську армію при захисті столиці, і в тому, що вона готувала для південних і східних територій, які Москва хоче зберегти.

Він також додав, що для досягнення цілей на більшій відстані потрібно більше броні, обладнання і можливостей.

«Якщо в першій частині війни ми всі бачили Javelin і протитанкову зброю, то ця друга частина війни буде відрізнятися за якістю, інтенсивністю та послідовністю, тому природно, що ми допомагаємо Україні підготуватися до цього етапу війни», – сказав чиновник НАТО.

Нагадаємо, що держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що немає сценарію, за якого Україна не може перемогти, але проблема в тому, що це може зайняти час, а це означає нові смерті та руйнування. За його словами, найпотужніше те, що українці ясно дали зрозуміти, що не підпорядковуватимуться волі володимира путіна. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!