Львівську ОТГ зменшать? ЛОДА надіслала уряду уточнення до перспективного плану територій

2655 0
До Львівської ОТГ, згідно з уточненнями, мають увійти 11 навколишніх громад.
ілюстративне фото: digileaders.com

ілюстративне фото: digileaders.com

Львівська обласна адміністрація скерувала у Кабмін уточнення до плану щодо нового адмінподілу Львівщини, запропонувавши утворити Львівську ОТГ в дещо меншому складі. Про це Tvoemisto.tv повідомив  т. в. о. директора департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда.

Читайте також: Як може змінитися Львівщина. ЛОДА подала до Кабміну перспективний план області

«Ми надіслали уточнення – залишили Сокільницьку ОТГ у складі Сокільник і Годовиці, Оброшинську ОТГ у складі Оброшино, Ставчан і Конопниці. Залишити Мурованську ОТГ, яка діє. Ми показали у паспорті Львівської громади ці зміни, а також в плані внесли зміну назви Дулібська громада на Грабовецько-Дулібська ОТГ Стрийського району у складі Грабовецька діюча громада плюс Дуліби», - прокоментував Степан Куйбіда.

Відповідно до змін, до Львівської об’єднаної територіальної громади мають приєднати 11 навколишніх громад і безпосередньо Львів як адміністративний центр.

Читайте також: Чи зможе Львів удвічі збільшити свою територію та приєднати 20 сіл та містечок

Нагадаємо, в Україні завершується другий етап децентралізації, за яким у межах районів мають створити фінансово спроможні об’єднані територіальні громади.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!