Львівським крамницям дали час до 24 серпня, аби добре промаркувати російські товари

2139 1
Львів'яни не задоволені тим, як торгові мережі виконують ухвалу Львівської міської ради про спеціальне маркування товарів російського походження. Активісти Економічного бойкотного руху здійснюють постійний моніторинг ситуації і заявляють, що більшість торгових мереж у Львові маркують товари «на відчепись».
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

За словами координатора львівського Економічного бойкотного руху Олега Радика, львів’яни пильно стежать за тим, як супермаркети здійснюють маркування. Вони фотографують торгові полиці і діляться враженнями у соцмережах. У більшості випадків жителі міста фіксують, що супермаркети маркують абияк та ще й незначну частину товарів. Здебільшого триколор з’являється там, де є російський штрих-код, пише Львівський портал.

«А ми знаємо, що товар російського походження може ховатися навіть під українським штрих-кодом. Працівники супермаркетів не звертають уваги на країну-виробника, не читають ухвалу Львівської міської ради і не знають, що вважається російським товаром. Наразі ситуація з маркуванням є не дуже втішною», – зізнався Олег Радик.

Читайте також: Активісти готують рейд магазинами Львова. Перевірять маркування

Активіст розповів, що Економічний бойкотний рух у співпраці з міською вадою Львова готує листа для власників і працівників торгових мереж з роз’ясненнями, як правильно проводити маркування товарів країни-окупанта. «Ми підготуємо листа і розішлемо кожному підприємцю, щоб знали як правильно проводити маркування. Думаю, лист потрапить у кожну крамницю. Якщо ж до 24 серпня ситуація не зміниться, розмова відбуватиметься на іншому рівні»,– зазначив він.

Олег Радик застеріг, що у разі невиконання торгівцями ухвали ЛМР про обов’язкове маркування товарів російського походження, активісти Бойкотного руху добиватимуться позбавлення їх ліцензій, розірвання з ними договорів оренди, вдаватимуться до пікетів. «На них чекає шалений тиск і громадський осуд. Що може бути з людьми, які не виконують законів і займаються економічним колабораціонізмом в умовах війни?», – додав Олег Радик.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради ще 10 липня прийняли ухвалу, якою зобов'язали гуртових та роздрібних торгівців проводити спеціальне маркування товарів російського походження.


Читайте також:
14 Серпня, 2014 20:38
Уляна З побутовою хімією та косметикою - особлива проблема. Шампуні, гелі для душу, антиперспіранти та навіть засоби особистої гігієни купувала в Польщі! Дистриб'ютором всіх світових брендів в Україні є Росія, і це найгірша проблема! Про Снікерси взагалі мовчу, при тому що у Львові є філіал Нестле, і він в свою чергу має завод Світоч (наскільки я знаю)... Загалом, думаю, що поставки з Росії мають припинятись на вищому рівні, і відповідно підписуватись контракт хоча б з Польщею, або, що було б найкращим варіантом, створювати виробництва в Україні. Мрія?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!