Львівським ресторанам можуть дозволити відкрити літні майданчики

4103 0
Всі заклади мають працювати за окремим протоколом й бути забезпечені масками, рукавичками та дезінфекторами.
Літній майданчик кав

Літній майданчик кав'ярні «Цвібак». Фото з Facebook-групи «Гарячої лінії міста Львова»

Із 12 травня львівським ресторанам планують дозволити відкрити літні майданчики. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий за підсумками наради з підприємцями.

Читайте також: Бізнес за командою не працює. Роман Матис про поани уряду та інвесторів під час карантину

«Ми налаштовані у Львові відкривати ринки. Також опрацьовуємо пропозицію, щоб з 12 травня дозволити роботу літніх майданчиків. Будемо закликати уряд, щоб з 12 травня були послаблення для роботи різних закладів. Думаю, ресторанам було б логічно працювати на винос. Безперечно, буде питання безпеки, як організувати роботу, щоб і працівникам було безпечно. Люди будуть ходити туди, де буде безпечно», – сказав він.

Всі заклади мають працювати за окремим протоколом й бути забезпечені масками, рукавичками та дезінфекторами. Ресторатори запропонували продовжити терміни функціонування літніх майданчиків, якщо сприятиме погода.

«Температурний скринінг має бути обов’язковим як для працівників, так і для клієнтів. Відвідувачів із температурою приймати не можна і порадити їм пройти експрес-тестування у найближчій поліклініці. Це обов’язково буде прописано у нашому протоколі», – запевнив міський голова Львова.

Окремо також  обговорили роздачу меню: відмовитись від стандартного меню і зробити його безконтактним (онлайн, наклейка на столі чи одноразові).

Також під час розмови дійшли згоди, що на літніх майданчиках потрібно розставляти столики так, щоб люди дотримувались соціальної дистанції.

Варіанти роботи літніх майданчиків доручили розробити заступнику міського голови з питань розвитку Андрієві Москаленку та головному архітектору Львова Антону Коломєйцеву.

Читайте також: Музеї, бібліотеки чи все-таки ринки і перукарні. Бізнес-омбудсмен про вихід з карантину у Львові

Додамо, що рішення щодо послаблення карантину приймає уряд, а місто може звернутися до Кабміну з пропозиціями. Раніше низка львівських рестораторів уже звернулись до уряду з проханням дозволити роботу літників із дотриманням санітарних вимог.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!