«Львівський автобусний завод» придбали дві юридичні особи із Києва

8437 0
Дві юридичні особи ТОВ «Львівський автобусний завод» і ТОВ «Будтехкомплектпостач Груп» стали власниками низки об’єктів нерухомості колишнього «Львівського автобусного заводу», що на вул. Стрийській, 45 у Львові. Прокуратура стверджує, що арешт на майно зняли на підставі підробленого рішення суду.
фото: galinfo.com.uа

фото: galinfo.com.uа

Як інформує ZAXID.NET, відповідні договори купівлі-продажу були укладені у січні 2016 року. Зокрема, 18 січня, ТОВ «Львівський автобусний завод» стало власником будівель загальною площею 46451,5 м² на вул. Стрийська, 45. Раніше, 15 січня, вони також придбали зі тією адресою 23460,3 м². За два дні до того, 13 січня, «Будтехкомплектпостач Груп» придбав ще 6126,9 м² на вул. Стрийська, 45.

У кого саме купили нерухомість ці дві фірми в реєстрі не вказано. Відомо, що значна кількість об'єктів була записана на ТОВ «Львівські автобусні заводи», яке перебуває в стані припинення ще з жовтня 2014 року. Засновниками є росіянин Ігор Чуркін та ще три компанії, зареєстровані в Канаді та Великобританії, кінцеві бенефіціари яких в українському реєстрі не вказані. 

Учора, 18 лютого, Прокуратура Львівської області заявила, що виявила підроблене рішення Київського господарського суду, на підставі якого арешти та заборону на відчуження майна «Львівського автобусного заводу» було знято.

Одразу після того, як було знято заборони на арешт майна, в січні 2016 року приватний нотаріус завірив договори купівлі-продажу майна підприємства, заявили в прокуратурі.

«Новими власниками є дві юридичні особи, які зареєстровані за однією адресою у Києві. Більше того, засновники та службові особи зазначених двох юридичних осіб мають прямі родинні стосунки з відомим інвестором з Російської Федерації», – розповів начальник відділу нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування органами фіскальної служби та підтримання державного обвинувачення прокуратури Тарас Іваник.

Згідно з ЄДР, «Будтехкомплектпостач Груп» та «Львівський автобусний завод» і справді зареєстровані за однієї адресою в Києві – на бульварі Івана Лепсе, 6.

До слова, після виявлення підробленого рішення суду, Прокуратура Львівської області розпочала кримінальне провадження за фактами вчинення шахрайських дій та використання підробленої документації. Сьогодні за клопотанням слідчого ухвалами суду уже накладено арешт на майно, яке у незаконний спосіб відчужено із власності Львівського автобусного заводу. Натомість в ЄДР вказано, що підписантом у ТОВ «Львівський автобусний завод» з 15 січня цього року є вже згадана Таісія Саніна.

Нагадаємо, також 25 серпня 2015 року прокуратура Львівської області внесла до єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення за фактом заволодіння державним майном та придбання права на таке майно шляхом обману. Йдеться про 70,41% акцій ВАТ «ЛАЗ» вартістю 27,1 млн грн, які незаконно вибули з державної власності внаслідок протиправних дій акціонерів товариства. З’ясовано, що останні подавали до суду завідомо неправдиві заяви (інформації), на підставі яких за нововиявленими обставинами переглянуто та скасовано судові рішення про визнання недійсними договорів купівлі-продажу пакету акцій ВАТ «ЛАЗ» у 2001 та 2002 роках. Відтак, вказані акції товариства, які підлягали поверненню державі за судовими рішеннями, повернуті не були.

Довідка. Щодо нових власників будівель заводу, то засновниками «Будтехкомплектпостач Груп» є Таісія Саніна та Микола Ячмінь. Саніна відома як бізнес-партнер росіянина Ігоря Чуркіна по кількох компаніях. Найвідоміша - ТОВ «Сіті транспорт груп». Саме ця компанія фігурувала в офіційних повідомленнях про те, що ЛАЗ відновить роботу, оскільки «Сіті транспорт груп» уклала контракт на поставку міських автобусів на суму $70 млн для транспортної служби Єгипту. І Саніна, і Ячмінь, і Чуркін також є партнерами у ТОВ «Львівські автомобільні заводи» (не плутайте з ТОВ-ми «Львівський автобусний завод» і «Львівські автобусні заводи»).

Інша юридична особа, яка стала власником будівель заводу, ТОВ «Львівський автобусний завод», створена рік тому. Вона належить Майклу Вейнбергу, який має київську реєстрацію. Про нього відоме лише те, що він є співвласником ще однієї фірми – «Бертон Інтер Прайз», яка займеться ресторанною справою та мобільним харчуванням.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!