Львівський автобусний завод відновив роботу

48355 0
Підприємство вже виготовило перші автобуси у Львові.
Фото: inpress.ua

Фото: inpress.ua

Львівський автобусний завод відновлює свою роботу та вже встиг зібрати перші автобуси у приміщення заводу на вулиці Стрийській, 45. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив Олександр Бондаренко, керівник відділу продажу City Transport Group, яке володіє ЛАЗом та Дніпровським автобусним заводом (Кам’янське).

За його словами, у приміщеннях заводу на Стрийській у Львові, які ще збереглись у власності компанії, виготовили кілька автобусів ЛАЗ, які продали через компанію-дилера. Які саме автобуси та хто їх придбав у компанії наразі не повідомляють. Олександр Бондаренко пообіцяв згодом надати Tvoemisto.tv більш детальну інформацію про відновлення роботи заводу.

Також він зазначив, що наразі компанія набирає персонал та шукає партнерів для співробітництва.

Читайте також: Львівські електромобілі: півстоліття історії

На оновленому сайті ЛАЗу також є інформація про відновлення роботи заводу. Крім цього, на сайті розміщено оновлений модельний ряд, серед якого міські автобуси середньої та великої місткості, зчленовані автобуси («гармошки»), тролейбуси та автомобіль швидкої допомоги.

Нагадаємо, ЛАЗ постачав автобуси для міст України, які приймали Євро-2012. У 2013 році обладнання заводу почали вивозити на Дніпровський автобусний завод (Кам’янське), а у Львові мали залишити виробництво тролейбусів і туристичних автобусів.

Читайте також: Будівництво на Стрийській: чи забудовують землю ЛАЗу?

26 травня 2014 року Державна виконавча служба України видала постанову про арешт майна заводу-боржника. Пізніше приміщення заводу виставили на аукціон. Тоді ж завод зупинив виробництво у Львові та Кам’янському. Перший заступник голови Львівської ОДА Йосип Ситник заявив, що область звернеться до уряду з проханням викупити завод.

У лютому 2016 року збанкрутілий ЛАЗ придбали дві юридичні особи з Києва. Восени 2017 року у міській раді Львова створили комісію, що розпочала вивчати ситуацію довкола закупівлі автобусів ЛАЗ напередодні Євро-2012. До цього комунальному перевізнику Львова виділили 20 млн грн, аби закрити борг перед ЛАЗом.

Читайте також: Для чого Львову потрібен ЛАЗ: відновити, викупити, зарезервувати?

Через борги міста перед заводом на всі комунальні автобуси наклали арешт у жовтні минулого року. 28 грудня відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мініюстиції ухвалив рішення про оголошення в розшук усіх 160 автобусів «АТП-1». У січні цього року Львівську поліцію зобов’язали затримувати львівські комунальні автобуси, а також доставляти їх на штрафмайданчик та вилучати документи на них.

На початку літа 2018 року на Facebook-сторінці Ukraine Now з’явилась інформація про відновлення роботи заводу у Львові та нові вакансії.

Зазначимо, що Львівський автобусний завод є частиною ТОВ City Transport Group, основним власником якого є російський бізнесмен Ігор Чуркін.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!