Львівський фонд зібрав 18,5 млн грн та відремонтував винищувачі МіГ-29

3578 0
За допомогою зібраних коштів вдалося провести ремонт та модернізувати 10 літаків МіГ-29.
Скриншот з відео

Скриншот з відео

Блігодійний фонд «Авіація Галичини» від !FEST успішно зібрав 18,5 мільйонів гривень в рамках ініціативи «Купи мені бойовий літак» та передав отримані кошти на спеціальні рахунки Повітряних сил. За допомогою зібраних коштів вдалося провести ремонт та модернізацію 10 літаків МіГ-29. Про це повідомив співзасновник компанії Юрко Назарук.

«Безліч дискусій, шо це неможливо, купа закидів який літак треба, я вник і познайомився майже з усіма людьми, шо працюють в цій галузі, прикидався чеським техніком в Тайланді аби подивитись літак, домовились фактично про все, і контракт вже лежав на столі, зі всіма відповідними паперами. Все ж разом з командуванням повітряних сил ми прийняли остаточне рішення витратити всі кошти на те, шо потрібно вже, на ремонтні роботи на літаках МІГ 29. І нам вдалось підняти в повітря 10 бортів, які вже виконують бойову роботу. І будуть її виконувати разом із майбутніми ефками. Це було складно, але я ніпрощо не шкодую. Бо всі кошти справді ефективно використані – і саме на наші бойові літаки», – зазначив Юрко Назарук.

Нагадаємо, що у квітні 2022 року українські пілоти почали ініціативу під назвою «Купи мені бойовий літак» («BUYMEAFIGHTERJET»). У межах цієї кампанії кожен міг стати інвестором у придбанні бойових літаків для Повітряних сил ЗСУ. Для цього створили благодійний фонд «Авіація Галичини».

Додамо, що про те, як волонтери допомагають державі та армії, як більшість країни стала бандерівцями і чому нам потрібні нові політики – у відеопроєкті «Тема тижня» на Tvoemisto.tv розповів співзасновник компанії !Fest Юрко Назарук.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!