Львівський госпіталь перезапускають в обласну лікарню. Які роботи вже виконали

15105 0
Йдеться про Львівський обласний госпіталь інвалідів війн та репресованих імені Юрія Липи.
ФОТО: ЛОДА

ФОТО: ЛОДА

Львівський обласний госпіталь інвалідів війн та репресованих імені Юрія Липи поступово перезапускають як повноцінну обласну лікарню. Нещодавно тут запустили ургенцію, доукомплектовують лікарський штат, інтенсивні ремонти тривають по різних корпусах лікарні. Про це повідомила Львівська облрада. 

Як йдеться у повідомленні, за три крайні роки у Винниківському шпиталі здійснили ремонти і закупили нове обладнання у відділеннях хірургії, урології, гінекології, травматології та ортопедії, артрології, вертебрології, нейрохірургії, фізичної реабілітації. У відділенні реабілітації на дев’ятому поверсі встановили найсучасніше обладнання, триває ремонт четвертого поверху лікарні, де буде стаціонарна реабілітація. Також у медустанові замінили чотири старі ліфти, відремонтували ліфтові холи на всіх дев’яти поверхах та сходову клітку, обладнали «теплий бокс», куди з дня на день заїжджатимуть карети швидкої. Наразі також розпочинають ремонт операційного блоку, у планах – оновлення стерилізаційного відділення.

Читайте також: Біля військового госпіталю у Винниках зробили вулицю безбар'єрною

«Від часу пандемії коронавірусу ми поступово перезапускаємо роботу шпиталю імені Юрія Липи як повноцінної обласної лікарні. Від 2022 року половина пацієнтів медзакладу – військові та українці, які постраждали внаслідок воєнних дій. Проте області бракує єдиної повноцінної, сучасної лікарні, яка надавала б послуги комплексно, якісно та швидко. Саме тому ми з керівництвом лікарні працюємо над реальним покращенням матеріально-технічного стану шпиталю, а також над розвитком вже існуючих і нових напрямів лікування у ньому. Найперше йдеться про ургенцію і реабілітацію», – зазначає заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Нагадаємо, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих оголосив тендер на проведення капітального ремонту трьох блоків. В межах капітального ремонту хочуть відновити три блоки четвертого поверху. Зокрема планують збивати міжкімнатні перегородки з облаштуванням нових, замінювати підлогове покриття з подальшим встановленням сантехніки та внутрішнього оздоблення. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!