Львівський окружний суд скасував заборону на продаж алкоголю в кіосках

2519 0
ЛМР подаватиме на це рішення апеляцію.
Фото: samopomich.ua

Фото: samopomich.ua

Львівський окружний адміністративний суд сьогодні, 10 вересня, скасував заборону Львівської міської ради на продаж алкоголю в кіосках. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Упродовж місяця у Львові обстежать усі МАФи

Водночас у Львівській міськраді повідомили, що подаватимуть апеляцію на це рішення.

«Мотивацію такого рішення ми будемо в повній мірі знати після отримання рішення суду в повному обсязі. Вважаємо, що, згідно з Європейською хартією місцевого самоврядування, міські ради мають право самі вирішувати питання місцевого значення», — каже директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Читайте також: П'яна справа. Що заважає судити нетверезих водіїв швидко та справедливо

Нагадаємо, з 1 травня у Львові заборонили продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво у МАФах. Підприємцям рекомендували добровільно забрати алкоголь з продажу, або їх вилучать із Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та скасують видані їм паспорти прив’язки та договори оренди. У міськраді кажуть, що за 15 днів у Львові залишилось лише 25 кіосків, які продають алкоголь.

У квітні у Львові зареєстрували та підтримали петицію про скасування заборони продажу алкоголю у МАФах. 23 травня місцеві підприємці вийшли на пікет, де дії ЛМР називали утисками малого бізнесу. Того ж дня депутати ЛМР погодили протокольне доручення, яке дозволить відтермінувати заборону на торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом до кінця року.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!