Львівський перинатальний центр отримав спеціальний інкубатор для новонароджених

1057 0
Кувез дозволяє забезпечити відповідну комфортну температуру для передчасно народжених дітей.
Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

До Львівського обласного перинатального центру надійшов сучасний кувез Atom. Його пожертвував Університетський медичний центр кантону Во (Швейцарія) та некомерційна організація HelpUACH. Про це повідомляє Львівський обласний клінічний перинатальний центр.

Кувез дозволяє забезпечити відповідну комфортну температуру для передчасно народжених дітей. Також є можливість проведення фототерапії. За словами гендиректорки перинатального центру Марії Малачинської, лікарня має 4 таких кувези, але потреба у них є завжди. Водночас новий є найбільш сучасним та інноваційним.

Читайте також: Львівські лікарі врятували дитину, що важила менше кілограма

«Сучасні кувези орієнтовані на «найменше втручання ззовні» та налаштування всіх параметрів оточуючого середовища максимально наближеними до внутрішньоутробних. Він забезпечує постійну температуру середовища, де перебуває новонароджений, контроль за температурою тіла малечі та вологості середовища», – пояснила Марія Малачинська.

Нагадаємо, що у Львівському обласному перинатальному центрі виходили пацієнта із найменшою вагою за історію медичного закладу. Хлопчик народився на 24 тижні і важив 560 грамів.

Для довідки

Кувез (від фр. couveuse «квартира», «інкубатор») – це спеціальний інкубатор, в якому підтримуються постійна температура, вологість і необхідне насичення повітря киснем. Спеціальні пристосування дозволяють організувати догляд за дитиною, робити різноманітні маніпуляції (аж до зважування), не виймаючи дитину з кувеза.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!